Skip to main content

ΓΕΝΙΚΗΙΔΕΑ

ΓΕΝΙΚΗΙΔΕΑ

Καλώς ήρθατε στην κοινότητα του CO-PROTECT, του συνεργατικού σχηματισμού καινοτομίας που αποτελείται από δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις τεχνολογίας, με στόχο την ανάπτυξη και αναβάθμιση προϊόντων και υπηρεσιών για τη διαχείριση και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και περιβαλλοντικών κρίσεων. Με απόθεμα τα αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης και την υποστήριξη των σημαντικότερων ερευνητικών οργανισμών της χώρας, προωθούμε την αριστεία και την καινοτομία στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του αύριο, συνδυάζοντας και εξελίσσοντας τις υφιστάμενες λύσεις μας για να καταστούν ακόμη πιο ανταγωνιστικές. Εφαρμόζουμε τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), το Internet of Things, το Cloud Computing και το Big Data Analytics για να δημιουργήσουμε εφαρμογές ασφάλειας που χρησιμοποιούν αποδοτικά τα δεδομένα.

Η αγορά στην οποία απευθύνεται το CO-PROTECT έχει μεγάλο γεωγραφικό και επιχειρησιακό εύρος και εκτείνεται από φορείς διαχείρισης καταστροφών και πολιτικής προστασίας, κυβερνητικές και δημόσιες υπηρεσίες, έως οργανισμούς συντήρησης κρίσιμων υποδομών. Ενδεικτικά σε εθνικό επίπεδο αναφέρονται: Φορείς Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης εκτάκτων αναγκών όπως Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Περιφέρειες και ΟΤΑ (που διαχειρίζονται κτίρια και εγκαταστάσεις όπως σχολεία, Νοσοκομεία, αθλητικά κέντρα, χώρους συγκέντρωσης, δημόσια κτίρια κλπ.), κρίσιμες υποδομές όπως Αεροδρόμια, Λιμάνια, Αυτοκινητόδρομοι, Σιδηρόδρομοι, Μονάδες παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας, Βιομηχανίες υψηλής επικινδυνότητας κ.α.

Τα μέλη μας είναι αναγνωρισμένες εταιρείες και ερευνητικοί φορείς του Συνεργατικού Σχηματισμού ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα και διεθνώς. Η συνεργασία των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο CO-PROTECT επιδιώκει να αξιοποιήσει την υφιστάμενη εμπειρία και εξειδίκευση και παράλληλα να ενθαρρύνει την καινοτομία και την διεπιστημονικότητα. Η συνεισφορά των οργανισμών επιστημονικής έρευνας (ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, ITE, ΕΠΙΣΕΥ, ΕΜΠ, ΕΚΕΤΑ, KEMEA, EAA, ΑΠΘ) υπεργολαβικά, βοηθά την αριστεία και την κάλυψη του state of the art των επιχειρησιακών φορέων. Βασική αγορά στόχο αποτελούν 4 βασικοί τομείς (σεισμοί, πλημμύρες και ακραία καιρικά φαινόμενα, δασικές πυρκαγιές, εποπτεία κρίσιμων υποδομών) και στους οποίους τα υπάρχοντα προϊόντα/μεθοδολογίες/λύσεις των εταιριών που συμμετέχουν εξελίσσονται, συνδυάζονται και γίνονται πιο ανταγωνιστικά για να συνεισφέρουν στην νέα εποχή που οδηγεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Στόχος μας είναι η δημιουργία στενών συνεργασιών σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, προωθώντας την εξωστρέφεια των εταιρειών μας, ενώ ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των αγορών της Ελλάδας, της Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Συνοψίζοντας, το CO-PROTECT αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πλαισίου διαλειτουργικότητας, προσφέροντας ενσωματωμένες τεχνολογικές λύσεις για τη διαχείριση έκτακτων αναγκών σε ποικίλες περιπτώσεις, από σεισμούς και πλημμύρες μέχρι δασικές πυρκαγιές και εποπτεία κρίσιμων υποδομών. Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε την κοινωνία μας και να αναπτύξουμε λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σήμερα και του αύριο.

© Co-Protect. All rights reserved. Powered by Prisma Electronics SA.